Waarom je nu geen tabaksreclame op de Ferrari’s ziet

Als je goed hebt opgelet het afgelopen raceweekend merkte je misschien op dat er geen tabaksreclame op de Ferrari’s te vinden is.

Direct reclame maken voor een pakkie peuken. Nee, dat kan niet meer in de autosport anno 2021. Wat nog wel kan is een constructie verzinnen om indirect toch reclame te maken voor de industrie. Ferrari en McLaren doen dat bijvoorbeeld. Maar bij Ferrari ontbrak afgelopen weekend de nodige tabaksreclame.

Zoals rood het kenmerk is van een Ferrari F1-auto, zo is de boodschap Mission Winnow het kenmerk van de moderne F1-auto’s van het Italiaanse raceteam. Afgelopen raceweekend was de boodschap echter niet te bespeuren op de bolides van Leclerc en Sainz. En ook de komende races is Mission Winnow niet te zien op de auto’s.

Mission Winnow staat voor de transformatie die Philip Morris International is ondergaan. Met deze reclameboodschap op de Ferrari’s wil het merk uitstralen dat ze lief bezig zijn. Kan wel zo zijn, maar de Europese Unie is niet te spreken over reclame gelinkt aan de tabaksindustrie bij sport. Daarom ontbrak het groene Mission Winnow logo op de Ferrari’s afgelopen weekend.

Ook voor de verdere races in Europa zul je het groene logo niet vinden op de rode auto’s. In bijvoorbeeld Monaco prijkte Mission Winnow nog wel op de zijkant van de F1-bolides van Leclerc en Sainz. Gewoon voor als jij je afvroeg waarom de Ferrari’s er dit weekend wel goed uitzagen. Want groen op rood is een kleurencombinatie die het alleen met de kerstdagen goed doet..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Auto's

Een auto verzekeren doe je zo

Een auto verzekeren, in Nederland ben je verplicht om dit te doen en dat is maar goed ook. Je moet er toch niet aan denken dat je een ongeluk veroorzaakt en dat je de volledige schade moet betalen. Voor veel mensen zou dit betekenen dat ze flink in de schulden zouden komen. Mocht jij binnenkort […]

Read More
Auto's

Minister: bezuinigen op asfalt is onverantwoord

In België zullen ze dromen van een minister die dergelijke uitspraken doet. Volgens minister Cora van Nieuwenhuizen is bezuinigen op asfalt not done. Als je om je heen kijkt bij de buurlanden dan hebben we toch een verdraaid strak lap asfalt liggen op de meeste plaatsen. Het tegenargument is dat je daar netjes elk kwartaal […]

Read More
Auto's

Porsche gaat accu’s maken: opladen in 15 minuten

Porsche zet de volgende stap en neemt het voortouw in de ontwikkeling van accu’s met een supersnelle laadmogelijkheid. Als het aan Porsche ligt gaan ze nog veel meer doen dan alleen maar elektrische auto’s bouwen. Het merk heeft de ambitie om accu’s te bouwen die onder andere razendsnel kunnen opladen. De Duitse autofabrikant is daarvoor een joint […]

Read More