Minister: bezuinigen op asfalt is onverantwoord

In België zullen ze dromen van een minister die dergelijke uitspraken doet. Volgens minister Cora van Nieuwenhuizen is bezuinigen op asfalt not done.

Als je om je heen kijkt bij de buurlanden dan hebben we toch een verdraaid strak lap asfalt liggen op de meeste plaatsen. Het tegenargument is dat je daar netjes elk kwartaal motorrijtuigenbelasting voor afdraagt. Oké, maar feit is dat van verwaarloosde wegen met grote gaten erin nauwelijks sprake is in ons land.

Bezuinigen op asfalt

De partijen D66, PvdA en GroenLinks vinden dat het wel wat minder kan. En dan hebben we het over het onderhoud en aanleg van nieuw asfalt op het Nederlandse wegennet. In een reactie zegt minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) tegenover de Telegraaf dat dit onverstandig is. Ze zit juist aan de andere kant van het spectrum. Wat haar betreft trekt het volgende kabinet meer geld uit voor onderhoud en aanleg van nieuwe wegen.

Zo lopen er nu al meerdere operaties die meer geld kosten dan van tevoren is gedacht. Denk aan het opknappen, vervangen of onderhouden van oude bruggen, tunnels en sluizen uit de vijftiger en zestiger jaren. Een andere investering volgens van Nieuwenhuizen is het inzetten op cybersecurity. Waar je (heel) vroeger nog een brugwachter had om de boel te bedienen gaat tegenwoordig het meeste werk automatisch. Om te voorkomen dat een hacker met een laptopje bruggen gaat bedienen is het belangrijk dat het ook hier met de veiligheid goed zit. Wederom een flinke kostenpost dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Auto's

Een auto verzekeren doe je zo

Een auto verzekeren, in Nederland ben je verplicht om dit te doen en dat is maar goed ook. Je moet er toch niet aan denken dat je een ongeluk veroorzaakt en dat je de volledige schade moet betalen. Voor veel mensen zou dit betekenen dat ze flink in de schulden zouden komen. Mocht jij binnenkort […]

Read More
Auto's

Porsche gaat accu’s maken: opladen in 15 minuten

Porsche zet de volgende stap en neemt het voortouw in de ontwikkeling van accu’s met een supersnelle laadmogelijkheid. Als het aan Porsche ligt gaan ze nog veel meer doen dan alleen maar elektrische auto’s bouwen. Het merk heeft de ambitie om accu’s te bouwen die onder andere razendsnel kunnen opladen. De Duitse autofabrikant is daarvoor een joint […]

Read More
Auto's

Waarom je nu geen tabaksreclame op de Ferrari’s ziet

Als je goed hebt opgelet het afgelopen raceweekend merkte je misschien op dat er geen tabaksreclame op de Ferrari’s te vinden is. Direct reclame maken voor een pakkie peuken. Nee, dat kan niet meer in de autosport anno 2021. Wat nog wel kan is een constructie verzinnen om indirect toch reclame te maken voor de […]

Read More